Sunday 18 September 2016

PESANAN PENTING

PESANAN PENTING.

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog ini. 


Sejak akhir-akhir ini, kerap saya menerima pertanyaan samada saya masih aktif menerima tempahan kerana blog saya jarang dikemaskini. Untuk pengetahuan anda, saya masih aktif memerima tempahan. Blog saya ini memang jarang dikemaskini kerana kesibukan menyiapkan tempahan dan menguruskan keluarga.  

Anda boleh menghubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan tempahan melalui 014-3106468.  Tolong jangan tinggalkan mesej melalui blog ini.  Minta maaf banyak-banyak kepada sesiapa yang meninggalkan mesej di blog ini tanpa menerima jawapan dari saya.



 

Thursday 3 March 2016

RESEPI TALAM UBI

Semalam singgah kedai runcit dekat rumah ternampak ada jual ubi kayu. Selalunya tak pernah ada, tiba-tiba tekak terasa nak makan kuih-kuih basah. Kebetulan ada customer order request kuih talam ubi. Apalagi saya beli 1 kg ubi kayu. Dengan bersemangatnya saya kembali ke rumah dan mencari resepi kuih talam ubi yang saya pelajari dari kelas Chef Asma. Tapi hampa sebab nota dah hilang....huhuhu ! Saya terus google resepi talam ubi, akhirnya saya jumpa beberapa resepi kuih talam ubi ni. Rancangan asal nak buat Talam Ubi Gula merah tapi tak jadi sebab gula merah tak ada....huhuhu lagi !

Akhirnya saya nekad untuk redah saja buat kuih talam ni, jadi ke tak jadi belakang kira. Untuk lapisan  bawah sukatan saya buat sendiri,. 

Bahan untuk lapisan bawah
gula pasir 300 gm
ubi kayu 1 kg parut, perah buang airnya (tak timbang selepas parut)
santan cair 300 ml
sedikit garam 
pewarna kuning

campurkan semua  bahan ke dalam periuk dan masak atas api sehingga agak likat. lepas tu masukkan ke dalam loyang yang telah disapukan minyak. Kukus selama 25 minit. (next time kena tambah tepung jagung sikit)

Bahan untuk lapisan atas (sumber rujukan: Blog Mat Gebu)
santan pekat 600 ml
tepung gandum 40 gm
tepung beras 70 gm
Garam

Masukkan semua bahan (saya tak tapis pon terus masak atas api. Kacau sampai berwap dan tutup api. Tuangkan keatas lapisan bawah. Kukus lagi 25 minit.

Hasil nya.......






Hehehe.... nampak comot sikit.  Ok la tu , nak makan sendiri kan tapi rasanya memang sedap. 

: P








Tuesday 1 March 2016

CUP BREAD sebagai Doorgift

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selalu order cupcake....kali ni kita tukar CUP BREAD.!!!
Sesuai utk dijadikan doorgift majlis perkahwinan, majlis birthday anak-anak, atau sebarang keraian.
Harga : 80 sen / sebiji.......min order 50 biji
            70 sen / sebiji.......min.order 200 biji keatas
Filling : kacang merah, coklat, blueberry atau kaya

Sebarang pertanyan/tempahan sila call/whatsapp Pn.Nadia 017-6806468





Tuesday 2 February 2016

TEMPAHAN LUNCH BOX / MAKAN BOX


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera.


Nadhomebakery menerima tempahan katering untuk makanan yang telah siap dibungkus dengan pelbagai pilihan.  Harga yang ditawarkan juga berpatutan. Boleh lihat pilihan menu yang telah disediakan dan harga yang ditawarkan amat berpatutan. Sekiranya anda mempunyai idea atau budget tertentu untuk aktiviti yang akan dijalankan, juga boleh dipertimbangkan.

Sesuai untuk aktiviti seperti:-
(1)  sekolah/kolej seperti hari sukan, rombongan sekolah
(2) majlis tahlil, untuk sedekah ke surau/masjid,
(3) belanja rakan-rakan sekerja 
(4) outdoor aktiviti bersama keluarga
dan lain-lain lagi.



MENU
HARGA (RM)



1.
NASI AYAM
5.50
2.
NASI TOMATO / NASI MINYAK / NASI HUJAN PANAS
(ayam masak merah & acar)
(ayam masak merah, kurma daging & acar)


5.50
7.50
3.
FRIED CHICKEN CHOP
(fried chicken chop, French fries & black pepper sauce

7.00



4.
LAMB CHOP
(grilled lamb chop, mash potato, coleslaw, bun & black pepper sauce)


15.00
5.
BEEHOON / MEE GORENG
2.50



6.
LAKSA
4.50
7.
PULUT KUNING & RENDANG AYAM
2.50 / 4.50
8..
NASI LEMAK
(tambah lauk ayam goreng/ sambal ayam/rendang)
1.50
4.50
9.
NASI KERABU AYAM / DAGING BAKAR
6.50












# SEMUA  MAKANAN DIBUNGKUS DALAM BEKAS POLISTERINE.KECUALI LAKSA
# TAMBAHAN RM0.50 – RM2.00 (bergantung  kepada jenis bekas ) UNTUK DIBUNGKUS DALAM BEKAS FOOD CONTAINER
# MINIMUM ORDER 20 PAX
# TEMPAHAN PERLU DI BUAT  AWAL PAING LEWAT ADALAH 3 HARI SEBELUM TARIKH DIKEHENDAKI
# TEMPAHAN SAH DITERIMA SETELAH DEPOSIT SEBANYAK 50% DARI HARGA JUALAN TELAH DIBAYAR ATAU BANK IN KE DALAM AKAUN BANK

CALL/SMS/WHATSAPP    017-6806468 (Pn. Nadia)












Tuesday 12 January 2016

Tempahan Creampuff Untuk Majlis Perkahwinan.

Assalamualaikum dan Salam sejahtera.

Temapahan creampuff ini diterima daripada Cik Athirah untuk majlis perkahwinannya dan ini adalah repeat order kali 3 daripada beliau. Terima kasih kerana sudi memberi kepercayaan kepada Nadhomebakery untuk tempahan creampuff sebanyak 1600 biji. Satu cabaran untuk menyiapkan 1600 biji dan alhamdullillah berjaya disiapkan dalam tempoh waktu yang telah dijadualkan.

(gambar lama...... tak sempat nak ambil gambar 1600 biji tu)


: )




Sunday 6 December 2015

Tempahan Nasi Lemak, Nasi Ayam, Nasi Tomato, Pastri dan Kuih





Assalamualaikum  & Salam Sejahtera !

Terima kasih kepada para pelanggan yang telah membuat tempahan dengan Nadhomebakery. Di bawah adalah antara tempahan yang telah diterima.  :)

Unteuk tempahan sila hubungi 017-6806468









RESEPI ROTI PUTIH [ teknik asas pembuatan roti ]

Assalamualaikum dan salam sejahtera.  ROTI PUTIH (WHITE BREAD) .....siapa yang tidak suka? Roti putih seperti roti Gardenia sememangnya menj...