Sunday, 18 September 2016

PESANAN PENTING

PESANAN PENTING.

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog ini. 


Sejak akhir-akhir ini, kerap saya menerima pertanyaan samada saya masih aktif menerima tempahan kerana blog saya jarang dikemaskini. Untuk pengetahuan anda, saya masih aktif memerima tempahan. Blog saya ini memang jarang dikemaskini kerana kesibukan menyiapkan tempahan dan menguruskan keluarga.  

Anda boleh menghubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan tempahan melalui 017-6806468.  Tolong jangan tinggalkan mesej melalui blog ini.  Minta maaf banyak-banyak kepada sesiapa yang meninggalkan mesej di blog ini tanpa menerima jawapan dari saya.


 

Thursday, 3 March 2016

RESEPI TALAM UBI

Semalam singgah kedai runcit dekat rumah ternampak ada jual ubi kayu. Selalunya tak pernah ada, tiba-tiba tekak terasa nak makan kuih-kuih basah. Kebetulan ada customer order request kuih talam ubi. Apalagi saya beli 1 kg ubi kayu. Dengan bersemangatnya saya kembali ke rumah dan mencari resepi kuih talam ubi yang saya pelajari dari kelas Chef Asma. Tapi hampa sebab nota dah hilang....huhuhu ! Saya terus google resepi talam ubi, akhirnya saya jumpa beberapa resepi kuih talam ubi ni. Rancangan asal nak buat Talam Ubi Gula merah tapi tak jadi sebab gula merah tak ada....huhuhu lagi !

Akhirnya saya nekad untuk redah saja buat kuih talam ni, jadi ke tak jadi belakang kira. Untuk lapisan  bawah sukatan saya buat sendiri,. 

Bahan untuk lapisan bawah
gula pasir 300 gm
ubi kayu 1 kg parut, perah buang airnya (tak timbang selepas parut)
santan cair 300 ml
sedikit garam 
pewarna kuning

campurkan semua  bahan ke dalam periuk dan masak atas api sehingga agak likat. lepas tu masukkan ke dalam loyang yang telah disapukan minyak. Kukus selama 25 minit. (next time kena tambah tepung jagung sikit)

Bahan untuk lapisan atas (sumber rujukan: Blog Mat Gebu)
santan pekat 600 ml
tepung gandum 40 gm
tepung beras 70 gm
Garam

Masukkan semua bahan (saya tak tapis pon terus masak atas api. Kacau sampai berwap dan tutup api. Tuangkan keatas lapisan bawah. Kukus lagi 25 minit.

Hasil nya.......






Hehehe.... nampak comot sikit.  Ok la tu , nak makan sendiri kan tapi rasanya memang sedap. 

: P








TEMPAHAN KUIH MUIH DAN HARGA 2016

SENARAI KUIH MUIH DAN HARGA 2016



Nama kuih
Harga (RM)
Minimum Order
1
Karipap
Kentang +ayam
Kentang + daging
Sardin

40 sen / sebiji



50 biji
2
Karipap pusing
Kentang + ayam
Kentang + daging

50 sen/ sebiji

50 biji
3
Donut
40 sen / sebiji
50 biji
4
Cucur badak
60 sen / sebiji
50 biji
5
Kuih koci
50 sen / sebiji
50 biji
6
Pau sambal
50 sen / sebiji
50 biji
7
Puteri Ayu
50 sen / sebiji
50 biji
8
Kuih gulung/ketayap
40 sen / sebiji
50 biji
9
Samosa
Kentang + ayam
Kentang + daging

50 sen / sebiji

10
Mini murtabak
Ayam
daging
60 sen / sekeping
50 keping
11
Roti jala
(tanpa kuah)
(dengan kari ayam)

30 sen / sekeping
60 sen / sekeping

50 biji
12
Sardine roll
50 sen  / sebiji
50 biji
13
Kuih bakar
3.50 / sebiji
10 biji
14
serimuka
22.00
1 loyang
15
Talam pandan
22.00
1 loyang
16
Kole kacang
30.00
1 loyang
17
Talam cendol
26.00
1 loyang
18
Talam keladi
26.00
1 loyang






# Tempahan perlu dibuat seminggu sebelum tarikh   
   dikehendaki
# sekiranya jumlah tempahan banyak, digalakkan untuk 
   membuat tempahan lebih awal
# tempahan last minute boleh dipertimbangkan sekiranya 
   ada kekosongan
# untuk tempahan hubungi Pn. Nadia 017-6806468



Tuesday, 1 March 2016

CUP BREAD sebagai Doorgift

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Selalu order cupcake....kali ni kita tukar CUP BREAD.!!!
Sesuai utk dijadikan doorgift majlis perkahwinan, majlis birthday anak-anak, atau sebarang keraian.
Harga : 70 sen / sebiji.......min order 50 biji
            60 sen / sebiji.......min.order 200 biji keatas
Filling : kacang merah, coklat, blueberry atau kaya
packaging disediakan....seperti di dalam gambar.
Sebarang pertanyan/tempahan sila call/whatsapp 017-6806468





Tuesday, 2 February 2016

TEMPAHAN LUNCH BOX / MAKAN BOX


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera.


Nadhomebakery menerima tempahan katering untuk makanan yang telah siap dibungkus dengan pelbagai pilihan.  Harga yang ditawarkan juga berpatutan. Boleh lihat pilihan menu yang telah disediakan dan harga yang ditawarkan amat berpatutan. Sekiranya anda mempunyai idea atau budget tertentu untuk aktiviti yang akan dijalankan, juga boleh dipertimbangkan.

Sesuai untuk aktiviti seperti:-
(1)  sekolah/kolej seperti hari sukan, rombongan sekolah
(2) majlis tahlil, untuk sedekah ke surau/masjid,
(3) belanja rakan-rakan sekerja 
(4) outdoor aktiviti bersama keluarga
dan lain-lain lagi.



MENU
HARGA (RM)



1.
NASI AYAM
5.50
2.
NASI TOMATO / NASI MINYAK / NASI HUJAN PANAS
(ayam masak merah & acar)
(ayam masak merah, kurma daging & acar)


5.50
7.50
3.
FRIED CHICKEN CHOP
(fried chicken chop, French fries & black pepper sauce

7.00



4.
LAMB CHOP
(grilled lamb chop, mash potato, coleslaw, bun & black pepper sauce)


15.00
5.
BEEHOON / MEE GORENG
2.50



6.
LAKSA
4.50
7.
PULUT KUNING & RENDANG AYAM
2.50 / 4.50
8..
NASI LEMAK
(tambah lauk ayam goreng/ sambal ayam/rendang)
1.50
4.50
9.
NASI KERABU AYAM / DAGING BAKAR
6.50












# SEMUA  MAKANAN DIBUNGKUS DALAM BEKAS POLISTERINE.KECUALI LAKSA
# TAMBAHAN RM0.50 – RM2.00 (bergantung  kepada jenis bekas ) UNTUK DIBUNGKUS DALAM BEKAS FOOD CONTAINER
# MINIMUM ORDER 20 PAX
# TEMPAHAN PERLU DI BUAT  AWAL PAING LEWAT ADALAH 3 HARI SEBELUM TARIKH DIKEHENDAKI
# TEMPAHAN SAH DITERIMA SETELAH DEPOSIT SEBANYAK 50% DARI HARGA JUALAN TELAH DIBAYAR ATAU BANK IN KE DALAM AKAUN BANK

CALL/SMS/WHATSAPP    017-6806468 (Pn. Nadia)