Wednesday, 30 November 2016

Tempahan Fruit Tart, Creampuff, Sardin Roll dan Roti Sosej Mayo

Sesuai untuk pelbagai majlis dan keraian. 
Untuk tempahan  hubungi Pn.Nadia 017-6806468 (call/sms/whatsapp)

 

Tempahan dari KJ Zalilah (HUKM)



Tempahan dari Pn.Huda (HUKM)


Tempahan dari Cikgu Rahida (SMK Seri Tasik)


😍


 

Sunday, 27 November 2016

Tempahan kuih muih

Menerima tempahan untuk pelbagai majlis dan keraian. 
Call/SMS/Whatsapp Pn.Nadia 017-68064680
Terimakasih kepada yang telah membuat tempahan.






















Thursday, 13 October 2016

SENARAI HARGA KUIH MUIH, PASTRI, ROTI DAN LUNCH BOX

TEMPAHAN DITERIMA UNTUK PELBGAI MAJLIS DAN KERAIAN. SILA BUAT TEMPAHAN AWAL SEKURANG-KURANGNYA TIGA HARI SEBELUM TARIKH DIKEHENDAKI. BAYARAN DEPOSIT AKAN DIKENAKAN SEBANYAK 50% DARIPADA HARGA JUALAN. 

 BERIKUT ADALAH SENARAI PRODUK NADHOMEBAKERY YANG MERANGKUMI KUIH-MUIH, PASTRI, ROTI DAN LUNCH BOX / MAKANAN SIAP BUNGKUS.



KARIPAP PUSING 
(AYAM/DAGING)
RM25.00 / 50 BIJI



 KARIPAP 
(AYAM/DAGING/SARDIN)
RM20.00 / 50 BIJI



 DONUT
RM20.00 / 50 BIJI



SARDIN ROLL
RM20.00 / 50 BIJI




KUIH KOCI
RM25.00 / 50 BIJI



KUIH PUTERI AYU
RM25.00 / 50 BIJI



ROTI JALA SAHAJA (100 KEPING) - RM 30.00
ROTI JALA & KARI AYAM (100 KEPING) - RM60.00




TALAM PANDAN RM 25.00
LOYANG 10" X 10"  / 64 PCS




KUIH LAPIS PELANGI RM25.00
LOYANG 10" X 10" / 64 PCS



SERIMUKA RM25.00
LOYANG 10" X 10" / 64 PCS



TALAM KELADI RM28.00
(LOYANG 10" X 10" / 64 PCS)



TALAM CENDOL RM28.00
(LOYANG 10" X 10" / 64 PCS)


APAM POLKADOT
RM35.00 (KOSONG) / 100 BIJI
RM40.00 / 100 BIJI


 SARDIN/ CHICKEN PUFF
RM50.00 / 50 KEPING


EGG TART
RM40.00 / 50 BIJI



CHEESE TART
RM50.00 / 50 BIJI


CREAMPUFF RM25.00 / 50 BIJI


ROTI PAUN RM3.00
 

BUN PIZZA SOSEJ WITH CHEESE RM2.50


BUN PIZZA
RM54.00 / 30 BIJI 


BUN SOSEJ 
RM45.00 / 30 BIJI


MINI BUN SOSEJ MAYO
RM40.00 / 50 BIJI



CUP BREAD 
RM40.00 / 50 BIJI


PULUT KUNING & RENDANG AYAM
RM50.00 / 20 PAX 


PULUT KUNING & RENDANG AYAM
RM100.00 / 20 PAX 









BIHUN / MEE GORENG / NASI GORENG RM 3.00
MIN. ORDER 30 PAX





NASI AYAM RM 6.00
MIN.ORDER 20 PAX


SET NASI KERABU AYAM / DAGING BAKAR 
RM 7.00
MIN.ORDER 20 PAX


SET NASI TOMATO / MINYAK / HUJAN PANAS
(AYAM MASAK MERAH + ACAR)
RM 6.00



SET NASI TOMATO / MINYAK / HUJAN PANAS
(AYAM MASAK MERAH + DALCA DAGING + ACAR)
RM 8.00




















































Sunday, 18 September 2016

PESANAN PENTING

PESANAN PENTING.

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengunjung blog ini. 


Sejak akhir-akhir ini, kerap saya menerima pertanyaan samada saya masih aktif menerima tempahan kerana blog saya jarang dikemaskini. Untuk pengetahuan anda, saya masih aktif memerima tempahan. Blog saya ini memang jarang dikemaskini kerana kesibukan menyiapkan tempahan dan menguruskan keluarga.  

Anda boleh menghubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan tempahan melalui 017-6806468.  Tolong jangan tinggalkan mesej melalui blog ini.  Minta maaf banyak-banyak kepada sesiapa yang meninggalkan mesej di blog ini tanpa menerima jawapan dari saya.


 

Thursday, 3 March 2016

RESEPI TALAM UBI

Semalam singgah kedai runcit dekat rumah ternampak ada jual ubi kayu. Selalunya tak pernah ada, tiba-tiba tekak terasa nak makan kuih-kuih basah. Kebetulan ada customer order request kuih talam ubi. Apalagi saya beli 1 kg ubi kayu. Dengan bersemangatnya saya kembali ke rumah dan mencari resepi kuih talam ubi yang saya pelajari dari kelas Chef Asma. Tapi hampa sebab nota dah hilang....huhuhu ! Saya terus google resepi talam ubi, akhirnya saya jumpa beberapa resepi kuih talam ubi ni. Rancangan asal nak buat Talam Ubi Gula merah tapi tak jadi sebab gula merah tak ada....huhuhu lagi !

Akhirnya saya nekad untuk redah saja buat kuih talam ni, jadi ke tak jadi belakang kira. Untuk lapisan  bawah sukatan saya buat sendiri,. 

Bahan untuk lapisan bawah
gula pasir 300 gm
ubi kayu 1 kg parut, perah buang airnya (tak timbang selepas parut)
santan cair 300 ml
sedikit garam 
pewarna kuning

campurkan semua  bahan ke dalam periuk dan masak atas api sehingga agak likat. lepas tu masukkan ke dalam loyang yang telah disapukan minyak. Kukus selama 25 minit. (next time kena tambah tepung jagung sikit)

Bahan untuk lapisan atas (sumber rujukan: Blog Mat Gebu)
santan pekat 600 ml
tepung gandum 40 gm
tepung beras 70 gm
Garam

Masukkan semua bahan (saya tak tapis pon terus masak atas api. Kacau sampai berwap dan tutup api. Tuangkan keatas lapisan bawah. Kukus lagi 25 minit.

Hasil nya.......






Hehehe.... nampak comot sikit.  Ok la tu , nak makan sendiri kan tapi rasanya memang sedap. 

: P








Tuesday, 1 March 2016

CUP BREAD sebagai Doorgift

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Selalu order cupcake....kali ni kita tukar CUP BREAD.!!!
Sesuai utk dijadikan doorgift majlis perkahwinan, majlis birthday anak-anak, atau sebarang keraian.
Harga : 80 sen / sebiji.......min order 50 biji
            70 sen / sebiji.......min.order 200 biji keatas
Filling : kacang merah, coklat, blueberry atau kaya

Sebarang pertanyan/tempahan sila call/whatsapp Pn.Nadia 017-6806468