Wednesday, 5 June 2013

Apple Crumble Desert


Resepi ni tak de sukatan. So main agak jer.......tapi memang sedap.......

Bahan-bahannya:-
Sos Kastad 
Apple Hijau campur apple merah
serbuk kulit kayu manis
100 gm Almond ground
100 gm Gula kasar
100 gm Tepung gandum

Cara membuatnya:-
Desert ni ade 3 lapis. Lapisan pertama masukkan sos kastard. Lapisan ke2 masukkan apple yg telah dicampur ngan serbuk kulit kayu manis. Lapisan ketiga masukkan campuran almond ground, gula kasar n tepung. Akhir sekali bakar selama 10 - 15 minit / sampai warna keperang-perangan. Dah siap taburkan sikit gula aising kat atasnya.

Apple Crumble Desert ni sedap juga dimakan bersama aiskrim. YUMMY !!!!!!! 




2 comments:

Nadz Nazharzan said...

Assallamualaikum Naddia..

Wah rajin berbisnes juga ye.. Ermm..nampak sedap apple crumble tu makan dgn aiskrim.. yummyy..

Ermm...tabik spring lah kat naddia sbb rajin amik order exp apam polkadot tu. Mmg kadang2 bnyk dugaan betul buat apam tu. Sis pernah amik order apam ni juga dulu tp stop dah skrg..Tak sanggup..hehehee...

Naddia Mokhtar said...

Waalaikummusalam....Sis......

Dah biasa sibuk. Dulu kerja makan gaji ngan org skrg ni mkn gaji sendiri lerrrr.....he3x...

TEMPHAN KUIH-MUIH, ROTI, PASTRI DAN LUNCH BOX

Nadhomebakery masih menerima tempahan untuk kuih-muih, roti, pastri dan lunch box. Terimakasih kepada yang telah membuat tempahan dengan sa...